وکیل ربا یا نزول خواری

۴ بازديد

 


وکیل ربا یا نزول خواری

ربا یا در تعدیل رایج آن، نسب یکی از مسائلی است که اکثر مردم در زندگی با آن مواجه بوده اند. از آنجایی که معاملات ربوی و ربوی آثار مخرب بسیاری بر اقتصاد جامعه بر جای می گذارد، برخی از نظام های حقوقی مانند قوانین ایران آن را جرم تلقی کرده و مجازات هایی برای آن در نظر گرفته اند.

قبول ربا یا معاملات ربوی و انجام معاملات ربوی در شرع اسلامی از اعمال مذموم است و در قرآن بارها به عنوان جنگ با خدا و رسول خدا و در کلام ائمه اطهار علیهم السلام از آن یاد شده است. از گناهان کبیره و حرام نیز یاد شده است. بوده است

تعریف ربا یا ربا
از آنجایی که قوانین ایران نیز بر اساس شرع تدوین شده است و از سوی دیگر با توجه به آثار بدی که این عمل بر اقتصاد جامعه می گذارد، در قانون مجازات اسلامی ربا و انجام معاملات ربوی جرم انگاری شده است. برای آن مجازات شد در نظر گرفته شده است.

طبق ماده 595 قانون مجازات اسلامی: هر نوع قرارداد بین دو یا چند نفر به موجب هر عقدی از قبیل بیع، قرض، صلح و غیره وجه پرداختی، دریافتی، ربا محسوب و جرم شناخته می شود.

طبق تبصره اول این ماده، در صورتی که صاحب مال معلوم نباشد، مال ربوی یکی از مصادیق مال مجهول المالک محسوب می شود و در اختیار ولی قانونی قرار می گیرد.

عباراتی مانند بهره، سود، ربا و دیگر کلماتی از این دست، معنای مشترکی دارند که عبارت است از دریافت وجه یا مالی مازاد بر مالی که به دیگران داده می شود.

بنابراین در مورد معامله ربوی باید گفت که معاملات ربوی می تواند به صورت قرض، صلح، بیع و غیره صورت گیرد به این صورت که افراد برای تجارت جنسی بین خود قرارداد می بندند اما در زمان رجوع. مال، شخص مقدار مازاد جنس معامله شده را درخواست می کند. ربا دهنده و گیرنده آن ربا را ربا گیرنده یا به اصطلاح ربا می گویند.

انواع ربا
در عرف، ربا بر دو نوع قرض و معامله است و قانون ربا را به دو قسم تقسیم کرده است:

1- ربا: به این معنا که به موجب عقد، شخص از دیگری قرض می گیرد و موظف است آن مال را به همراه مازاد آن به قرض دهنده برگرداند، مثلاً 10 میلیون وام می دهد و در هنگام بازپرداخت 15 میلیون طلب می کند. . این نوع ربا بیشتر رایج است.

2- ربایش تجاری یا معامله ربوی: به معنای معامله شخص یک جنس با هم جنس ولی به مقدار بیشتر. مثلاً 10 کیلو برنج طارم را با 15 کیلو همان برنج معاوضه کنید.
مجازات ربوی و معاملات ربوی در قانون
بر اساس ماده 595 قانون مجازات اسلامی، مرتکبین این جنایت اعم از رباخوار، رباخوار و واسطه بین این افراد، علاوه بر استرداد مال مازاد به صاحب مال، به حبس از 6 ماه تا 3 سال محکوم می شوند. تا 74 ضربه شلاق و جزای نقدی معادل ربا نیز محکوم است.

همچنین طبق ماده 190 قانون مدنی، معامله یاقوت به دلیل نامشروع بودن معامله باطل است. این جرم جزء جرایم غیرقابل گذشت محسوب می شود، یعنی نیازی به تعقیب شاکی خصوصی نیست و دادستان می تواند مرتکبین را تعقیب و تعقیب کند.

نکات مهم در مورد معاملات ربوی و نزولی
قانونگذار به اجبار و اضطرار شخص در دادن ربا توجه دارد و در این موارد با احراز اضطرار در ربا دهنده، تنها ربا گیرنده را مقصر می داند.
اگر عقد ربا بین پدر و فرزند یا بین زن و شوهر منعقد شود هیچ یک از طرفین مجرم شناخته نمی شوند.
اگر مسلمانی از کافر ربا بگیرد، طبق قاعده نفی سبیل، مسلمان مجرم شناخته نمی شود.
قانون بین مرتکبین جرم ربا و افرادی که واسطه جرم در تعیین مجازات هستند، تفاوتی قائل نشده است.
اگر کسی که مالی را قرض می کند، در موقع استرداد، مازاد بر آن را آزادانه و با اختیار به قرض دهنده بدهد، حکم ربا ندارد.
اگر طرفین در سود و زیان معامله شریک باشند، معامله ربوی محسوب نمی شود.
در ربای معاملاتی، مال موضوع ربا باید متعلق به طرفین معامله باشد. اگر مال مال ثالث یا به نفع ثالث باشد ربا محسوب نمی شود.
در انجام معاملات ربوی فقط شخص حقیقی مسئول کیفری است و شخص حقوقی در این مورد قابل تعقیب کیفری نیست.

شکایت از بدهکار با فاکتور

۶ بازديد

 


شکایت از بدهکار با فاکتور
مطالبه پرداخت با فاکتور یکی از دعاوی رایج در مراجع قضایی است. مردم بر اساس قراردادها، فاکتورهای فروش و رسیدهایی که دارند از بدهکار شکایت می کنند.
مراحل رسیدگی به ادعای پرداخت از طریق فاکتورها
در مرحله اول دادخواست باید از طریق دفاتر خدمات قضایی و در فرم های مخصوص تکمیل و ثبت شود. اگر مبلغ خواهان زیر 20 میلیون تومان باشد شورای حل اختلاف صلاحیت دارد و باید دادخواست به شورا تقدیم شود و برای مبالغ بالای 20 میلیون تومان دادخواست به دادگاه حقوقی ارسال می شود.

طلبکار باید ضمائم و مدارک پرونده مطالبات خود را به طور کامل جمع آوری کند. این ضمائم شامل اسنادی مانند فاکتور فروش و ارائه آن به مجتمع های قضایی مربوطه می باشد. دادخواست و مدارک توسط معاونت حقوقی مجتمع قضایی بررسی و جهت رسیدگی و رسیدگی به یکی از شعب مربوطه منتقل می شود.

زمان رسیدگی توسط شعبه رسیدگی کننده تعیین می شود و طرفین دعوی از طریق اطلاعیه ای که به سامانه آنها ارسال می شود از زمان و مکان رسیدگی به دعوی مطلع می شوند و باید حسب مورد به دادگاه مراجعه کنند. هشدار.

در صورت عدم حضور مدیون در دادگاه یا انکار بدهی، شاکی باید اسناد یا شهود خود را ارائه دهد. اسناد می تواند شامل: قرارداد، رسید، فیش بانکی و فاکتور فروش و ... باشد.

صورتحساب فروش سند عادی تلقی می شود و اگر طلبکار برای اثبات ادعای خود به صورتحساب استناد کند به سند عادی استناد کرده است که به اندازه سند رسمی برای قاضی اعتبار ندارد بلکه به دلیل اعتبار بین طرفین است. طرفین، قاضی آن را می پذیرد. می پذیرد.

هنگامی که از فاکتور فروش به عنوان مدرک استفاده می شود، از عبارت "پرداخت توسط فاکتور" استفاده می شود. در صورتی که فاکتور فروش به هر دلیل مفقود یا از بین رفته باشد، شاکی می تواند به شهادت شهود استناد کند.

از نظر دادگاه شاهد شخصی است که در جلسه فروش حضور داشته و از بدهی خریدار آگاهی کامل دارد. بنابراین افرادی که در جلسه فروش حضور نداشته و فقط از طریق دیگران در جریان موضوع قرار گرفته اند، شاهد محسوب نمی شوند.

برای اقامه شهادت شهود باید استشهادیه تنظیم و کلیه شهودی که شخص مذکور را مدیون می دانند امضاء کنند. شهود پرونده مطالبه پرداخت از طریق فاکتور باید مشخصات کامل خود از قبیل: نام و نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، محل سکونت، نشانی و سایر اطلاعات لازم را در مبایعه نامه قید کنند.

شهودی که در دادگاه حاضر می شوند باید همان شهودی باشند که شاکی مشخصات آنها را در استشهادنامه ذکر کرده است و شاکی نمی تواند از افراد دیگر برای شهادت در دادگاه استفاده کند. پس از انجام مراحل مذکور و ارائه مدارک و شهادت شهود، نوبت به قاضی پرونده می رسد که با بررسی اسناد و مدارک موجود مربوط به پرونده مطالبه وجه از طریق صورتحساب تصمیم نهایی را اتخاذ کند.

شهادت شهود در دعوی پرداخت از طریق صورتحساب به دو صورت انجام می شود:

روش اول: قاضی صورت جلسه را به شهود معرفی شده از طرف شاکی که اسامی آنها در قولنامه ذکر شده است می دهد و کلی سوال می کند. در این روش شاهد باید به سؤال قاضی به طور کامل پاسخ دهد و آن را امضا کند.

روش دوم: در این روش قاضی دادگاه از شهود سؤال می کند و اطلاعاتی را که شهود بیان می کنند یادداشت می کند. در این روش قاضی صورتجلسه تکمیل شده را با کمک شهادت شهود امضا می کند.

نکات مهم در خصوص فاکتور ارسالی به مرجع قضایی
از نکات مهم مربوط به پیگرد قانونی از طریق صورتحساب مطالبه بدهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

برای شکایات از فاکتورهایی استفاده کنید که مهر یا امضای خریدار دارند.
در صورتی که فاکتور فاقد مهر یا امضا باشد به عنوان سند قابل استناد دادگاه پذیرفته نمی شود و شاکی باید از روش های دیگری برای اثبات ادعای خود استفاده کند.
وکیل دعاوی
با توجه به اینکه طرح دعوی و شکایت مستلزم داشتن تجربه و دانش حقوقی است، افراد باید در این موارد وکیل بگیرند و از او راهنمایی بگیرند. بسیاری از طلبکاران نمی دانند چگونه از طلبکار شکایت کنند یا با روند شکایت آشنا نیستند و یا طلبکار مدرکی برای اثبات ادعای خود ندارد. در این شرایط وکیل می تواند به طلبکار کمک کند.

نحوه انتقال مالکیت معنوی

۲ بازديد

 


نحوه انتقال مالکیت معنوی
با توسعه جوامع و ایجاد آثار معنوی و غیر مادی مانند اختراعات و آثار ادبی و هنری توسط افراد، دولت ها به دلیل ارزش مادی و تأثیرات آن بر موضوع حقوق مالکیت معنوی و دارایی های نامشهود توجه زیادی نشان داده اند. اقتصاد. .

یکی از موارد مهمی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد، واگذاری مالکیت معنوی است. قوانین ایران به طور ضمنی به قابلیت انتقال حقوق مالکیت فکری اشاره می کنند، اما اصول حاکم بر آن را بیان نمی کنند و خلأهای قانونی در این زمینه دارند. طبق مواد 454 و 465 قانون مدنی، انتقال مالکیت معنوی به صورت عقد معاوضه امکان پذیر است.

انتقال حقوق مالکیت معنوی
مالکیت فکری یا مالکیت فکری اصطلاحی به ظاهر جدید اما در واقع بسیار قدیمی است که برای مدت طولانی بدون ذکر عنوان "مالکیت فکری" وجود داشته است. مالکیت فکری یعنی مالکیت انحصاری استفاده از آنچه حاصل اختراعات، اندیشه و خلاقیت خالق اثر است.

از مصادیق مالکیت فکری می توان به حقوق مالکیت آثار ادبی و هنری مانند: شعر، داستان، عکس، موسیقی، نقاشی، فیلم، مجسمه و غیره یا مالکیت آثار صنعتی مانند: اختراعات و طرح های صنعتی، انواع داروها و ... اشاره کرد. محصولات آرایشی و بهداشتی، برندها و علائم تجاری، نشانه های جغرافیایی و غیره.

با توجه به ارزش بالای آثار فکری و اهمیت حمایت از پدیدآورندگان این آثار، روش های انتقال این حقوق بسیار حائز اهمیت است. حقوق انحصاری ناشی از مالکیت معنوی به دو قسم مادی و معنوی تقسیم می شود:

انتقال حقوق مادی ناشی از مالکیت معنوی
حقوق مادی شامل منافع مالی کار است. در واقع آنچه متعلق به حق مالکیت معنوی است مادی است نه خود حق. این حقوق به پدیدآورندگان آثار این امکان را می دهد که منحصراً از اثر خود بهره برداری اقتصادی کنند و از بهره برداری دیگران از آن جلوگیری کنند.

پدیدآورنده می‌تواند شخصاً از این حقوق استفاده کند یا در ازای دریافت هزینه یا رایگان، اجازه بهره‌برداری و استفاده از اثر خود را به افراد دیگر بدهد. به عنوان مثال، دارنده حق چاپ می تواند مجوز چاپ، انتشار، ترجمه، فروش، عرضه و هر نوع اقتباس از آن اثر را به شخص دیگری منتقل کند.

بر اساس ماده 5 قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان که مقرر می دارد: پدیدآورنده آثار مورد حمایت این قانون می تواند استفاده از حقوق مادی خود را در کلیه موارد از جمله موارد مذکور در این قانون به دیگران واگذار کند. این مقاله. بدیهی است که حقوق مادی اموال ادبی و هنری قابل انتقال و تأیید به غیر است.

مهمترین مصادیق حقوق مادی عبارتند از: حق انتشار یا تکثیر اثر به هر نحو، حق عرضه، حق توزیع، حق امانت یا اجاره اصل یا کپی اثر، حق اجرا. و نمایش عمومی اثر، حق پخش از رادیو و تلویزیون و پخش برای عموم به هر نحو، ایجاد هر گونه اثر مشتق از قبیل: ترجمه و اقتباس از اثر و در دسترس قرار دادن اثر برای عموم.

حقوق مادی ناشی از مالکیت معنوی در آثار ادبی و هنری، برخلاف مالکیت سنتی دارایی، دائمی نیست، بلکه به طور موقت به مالک داده می شود.

بر اساس اصلاحیه ماده ۱۲ قانون حمایت از حقوق مؤلف، مدت حمایت از حقوق مادی تا ۵۰ سال پس از فوت پدیدآورنده اثر و انتقال به وراث است. پس از انقضای این مدت اثر، مالکیت معنوی عمومی محسوب می شود و افراد می توانند با رعایت حقوق معنوی پدیدآورنده از آن اثر بهره برداری کنند.

انتقال حقوق معنوی یا اخلاقی ناشی از مالکیت معنوی
حقوق معنوی یا اخلاقی مالکیت معنوی، حقوق مربوط به شخصیت پدیدآورنده و رابطه او با اثرش است. با وجود این حق، دیگران موظف به احترام و احترام به طرز فکر، اندیشه و بیان پدیدآورنده اثر هستند به گونه ای که هرگونه تغییر، تحریف یا اصلاح اثر توسط دیگران ممکن است به عزت یا آبروی پدیدآورنده لطمه وارد کند. از کار ، ممنوع است و هنگام استفاده دیگران، نام پدیدآورنده باید همیشه همراه با اثر ذکر شود.

مهمترین مصادیق حقوق معنوی ناشی از مالکیت معنوی عبارتند از: حق تصمیم گیری در مورد افشا و اعلام اثر، حق احترام به نام، حق احترام به اثر و حق فسخ و استرداد.

حقوق معنوی در مالکیت معنوی به دلیل غیرمالی بودن غیرقابل انتقال از طریق قراردادهاست، اما برخلاف حقوق مادی در مالکیت معنوی، این حق معمولاً دائمی است.
در برخی کشورها، حمایت از حقوق معنوی محدود به دوره حمایت از حقوق مادی است. .

این حقوق محدود به یک مکان نیست و اگر در هر کشوری به رسمیت شناخته شود، می تواند مورد حمایت و استناد آن کشور باشد.

ثبت اختراع در ایران چگونه انجام می شود؟

۲ بازديد

 


ثبت اختراع در ایران چگونه انجام می شود؟
افرادی که ایده های جدید دارند باید بدانند ثبت اختراع در ایران چگونه انجام می شود. اگر بتوانید اختراع خود را طبق قوانین ایران ثبت کنید، قانون از شما حمایت خواهد کرد. مراحل ثبت اختراع با تکمیل درخواست آغاز و پس از تکمیل مدارک و بررسی طرح، ثبت نام انجام می شود. اقلام اختراع باید دارای شرایطی مانند تازگی، نوآوری و کاربرد صنعتی باشد و نمونه مشابهی در سطح جهانی وجود ندارد.

مراحل ثبت اختراع در ایران چگونه است؟
برای ثبت اختراع در ایران، مخترع باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهد:

در وهله اول، مخترع باید عنوان مناسبی را برای اختراع خود انتخاب کند. عنوان باید مختصر و دقیق باشد و به ماهیت فنی طرح اشاره داشته باشد.
تعیین موضوع اصلی و محدوده فنی اختراع قدم بعدی است که باید بردارید.
اهداف ثبت اختراع در ایران مشخص شود و مخترع مشکلاتی را که باعث شده نیاز به اختراع پیدا شود را ذکر کند.
مخترع باید تمام موارد مربوط به طراحی مانند وضعیت دانش قبلی و تاریخچه تحولات در این زمینه را خلاصه کند.
ارائه شرح کامل و گام به گام راه حل مشکل فنی موجود و توضیح تمامی ویژگی های قابل ثبت اختراع، مراحل مهمی است که در صورت انجام صحیح، طرح را پشتیبانی می کند.
برای ثبت اختراع در ایران مواردی مانند شرح طرح، فرم نقشه ها و نمودارها باید در فایل جداگانه ارائه شود.
مزایای اختراع نسبت به نمونه های مشابه یا قدیمی باید ارائه شود.
حداقل یک روش اجرایی برای اعمال طرح ارائه دهید.
کاربرد طرح باید به وضوح بیان شود.
بین 70 تا 200 کلمه، توضیح مختصری از طرح بنویسید.
ادعای خود را ارسال کنید
اسناد ثبت اختراع در ایران برای اشخاص حقوقی
برای اشخاص حقوقی، اسناد ثبت اختراع در ایران تفاوت چندانی با اسناد ثبت اختراع اشخاص حقیقی ندارد.

برای ثبت اختراع در ایران باید مدارک زیر را تهیه کنید.

کپی اصل کلیه مدارک شناسایی مخترع و صاحبان امضای شرکت از قبیل کارت ملی و شناسنامه
آدرس پستی کامل مخترع و شرکت
ارائه نقشه و تشریح اختراع
ارائه یک نسخه از روزنامه رسمی شرکت
پر کردن فرم های مربوطه
مدارک مورد نیاز برای ثبت اختراع در ایران برای اشخاص حقیقی
مدارک مورد نیاز برای ثبت اختراع در ایران برای اشخاص حقیقی شامل موارد زیر است:

کپی مدارک شناسایی مخترع و مالک مانند کارت ملی و شناسنامه
ارائه نقشه و شرح اختراع محصول یا دستگاه
آدرس پستی کامل مخترع و مالک
پر کردن کامل فرم های مربوطه
روش های ثبت اختراع در ایران چیست؟
دو روش متداول تحقیق و اعلام برای ثبت اختراع وجود دارد. اما روش ثبت اختراع در ایران به صورت اعلامی است.

در روش تحقیق ابتدا اختراع به طور کامل مورد تحقیق قرار می گیرد و صحت ادعا با استفاده از ابزار تحقیق بررسی می شود. در این روش تا زمانی که تمامی تحقیقات انجام شده و اختراع به ثبت نرسد، از اختراع به صورت محرمانه محافظت می شود. اما در روش اظهاری، ثبت اختراع بر اساس ادعای مخترع است. در چنین شرایطی ابتدا باید صحت ادعای فرد بررسی شود و سپس در صورت داشتن سه شرط اصلی جدید بودن، نوآوری و صنعتی بودن آن به صورت رسمی ثبت می شود.

چه چیزهایی در دسته اختراع قرار نمی گیرند؟
ثبت اختراع در ایران تابع یک سری قوانین است و هر طرح یا علامتی را نمی توان به عنوان اختراع ثبت کرد. طبق ماده 4 قانون ثبت اختراع موارد زیر خارج از حیطه حمایت از ثبت اختراع است:

آثار هنری، روش های ریاضی
اکتشافات و نظریه های علمی
فعالیت های ذهنی و اجتماعی
برنامه ها و قوانین یا روش های انجام تجارت
چیزهایی که خلاف موازین شرعی و اخلاق حسنه است.
روش های تشخیص و درمان بیماری های انسان و دام
مواردی که قبلاً در صنعت پیش بینی شده است.
منابع ژنتیکی و اجزای ژنتیکی تشکیل دهنده آنها و محصولات بیولوژیکی آنها
مزایای ثبت اختراع در ایران چیست؟
ثبت اختراع در ایران مزایای زیادی دارد. این اختراع علاوه بر سودمندی برای عموم مردم و صنایع، فواید بسیاری نیز برای مخترع دارد.

دارنده اختراع در ایران تا 20 سال حق انحصاری استفاده از اختراع مذکور را با پرداخت هزینه سالانه دارد. اما پس از 20 سال، یک اختراع در دسترس عموم قرار می گیرد.
یکی از مزایای منحصر به فرد ثبت اختراع در ایران، اعطای حق ثبت اختراع توسط مخترع به افراد دیگر است.
اگر پس از ثبت اختراع، شخصی بخواهد حق اختراع را نقض کند یا به طور غیرقانونی از آن استفاده کند، مخترع می تواند در دادگاه شکایت کند.

نحوه ثبت مالکیت معنوی

۲ بازديد

 


نحوه ثبت مالکیت معنوی
مالکیت فکری یا مالکیت فکری، مالکیت اثر فکری یک فرد است که او ایجاد کرده است. امروزه تقریباً در همه کشورها و به طرق مختلف حمایت از پدیدآورنده پدیده های فکری و آثار صنعتی یا ادبی و هنری مانند مالکان، حقوق قانونی در نظر گرفته می شود.

خالق یک اثر هنری یا مخترع یک اثر صنعتی از حقوق خاصی برای حمایت، تولید و عرضه آثار خود برخوردار است و برای استفاده از این حقوق لازم است آن اثر معنوی و معنوی توسط پدیدآورنده آن به ثبت برسد.
اولاً باید مراقب باشید که مالکیت معنوی به دو بخش مالکیت صنعتی و مالکیت ادبی و هنری تقسیم می شود.

مالکیت صنعتی
مالکیت صنعتی بخشی از حقوق تجارت است که شامل مواردی مانند ثبت اختراع، نام تجاری یا علائم تجاری، گواهی کالاهای مصرفی و غیره می شود.

امروزه در سطح داخلی و بین المللی، حقوق مالکیت صنعتی برای تجارت و تجارت ضروری است. ثبت مالکیت معنوی در بخش صنعت به مخترع و مبتکر صنعتی و شخصی که نام و علامت تجاری محصول خود را به ثبت می رساند، این امکان را می دهد که علاوه بر بهره وری انحصاری و تجاری، از سوء استفاده از اختراع یا علامت تجاری خود جلوگیری کند. و در صورت استفاده غیرمجاز توسط دیگران می تواند آنها را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

در ادامه برخی از مسائل مربوط به مالکیت صنعتی که به ثبت رسیده توضیح داده شده است.

نام تجاری
علامت تجاری یا نام تجاری که شامل: تصاویر، حروف، اعداد، الگوها و غیره است، توسط سازنده بر روی کالا یا خدمات ارائه شده قرار می گیرد تا یک محصول را از سایر محصولات مشابه متمایز کند. برای ثبت، علائم تجاری باید دارای ویژگی های خاصی باشند که عبارتند از:

باید برای کالاها یا محصولات استفاده شده جدید باشد.
نوآور و متمایز باشید.
مشتریان را گمراه نکنید.
متقاضی برای ثبت برند یا علامت تجاری محصول خود ابتدا باید به اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی اظهارنامه ارائه کند. مدت اعتبار ثبت نام 10 سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه می باشد. علائم تجاری نیز قابل انتقال هستند.

نام تجاری
صاحبان کسب و کار یک نام تجاری را برای معرفی شرکت یا محل کسب و کار خود انتخاب می کنند و مشتریان بر اساس اعتبار و شهرت آن نام و برند با شرکت تجارت می کنند.

ثبت نام تجاری برای یک شرکت مانند ثبت نام تجاری شرکت است، با این کار هیچ کس نمی تواند از آن نام تجاری برای شرکت یا محصولات خود استفاده کند. البته برند قابل انتقال و خرید و فروش است.

برگه ثبت اختراع
حق اختراع یک سند اختراع است که به مخترع حق انحصاری اختراع را می دهد. مخترع با ثبت اختراع خود طبق قوانین و مقررات مربوطه می تواند از حق بهره برداری انحصاری از اختراع خود برخوردار شود.

ماده 26 قانون ثبت علائم و اختراعات می گوید: هر نوع اکتشاف یا اختراع جدید در زمینه های مختلف صنعتی یا کشاورزی به کاشف یا مخترع خود حق انحصاری می دهد که از اکتشاف یا اختراع خود طبق شرایط و در مهلت مقرر در این قانون استفاده کند. این قانون استفاده کند مشروط بر اینکه کشف یا اختراع خود را طبق مقررات این قانون در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسانده باشد.

حق انحصاری ثبت اختراع شامل: حق معنوی و حق مادی است. حق معنوی دائمی و حقوق مادی اختراع محدود است. بر اساس ماده 33 قانون ثبت علائم تجاری و ثبت اختراع، مدت اعتبار اختراع به درخواست مخترع 5، 10، 15 یا 20 سال است. در این مدت باید در برگه ثبت اختراع به صراحت ذکر شود که مخترع یا نماینده قانونی وی حق انحصاری ساخت یا فروش یا اعمال یا استفاده از اختراع خود را خواهند داشت.

هنگامی که پتنت ثبت می شود، سند رسمی محسوب می شود که در مقابل اشخاص ثالث معتبر خواهد بود.

مالکیت ادبی و هنری
حقوق مالکیت ادبی و هنری حقوقی است که قانونگذار برای پدیدآورنده یک اثر هنری یا ادبی در نظر گرفته است که حق انحصاری بهره برداری از آن محصول فکری را برای مدت محدود داشته باشد و پس از فوت او ورثه او می توانند از آن استفاده کنند. انجام دادن

حقوق مالکیت ادبی و هنری با عناوین دیگری مانند «حق مؤلف» و «حق مؤلف» یا «حق مؤلف» نیز شناخته می شود. ایران عضو کنوانسیون ها و معاهدات مربوط به کپی رایت در جهان نیست. اما آیین نامه داخلی در این مورد وضع کرده است.

برای استفاده از این حقوق در داخل، نویسنده باید مطمئن شود که اثر او برای اولین بار در ایران چاپ، توزیع، چاپ یا اجرا شده است و قبل از آن در هیچ کشوری چاپ، توزیع یا منتشر نشده باشد.

وکیل سقط جنین در تهران

۲ بازديد

 


وکیل سقط جنین در تهران
با توجه به اینکه موضوع سقط جنین در بسیاری از جوامع از جمله ایران رایج است و می تواند مشکلات جسمی، روحی و حقوقی بسیاری را برای زن باردار و خانواده وی ایجاد کند، یکی از مواردی است که باید از نظر حقوقی به آن پرداخت.

در این راستا وکیل سقط جنین وکیلی است که با توجه به تجربه و تخصص خود در دعاوی و پرونده های مربوط به سقط جنین پذیرفته می شود و سعی می کند این دعاوی را به بهترین شکل ممکن حل و فصل کند. بنابراین ابتدا باید در مورد سقط جنین توضیحی داده شود.

سقط جنین
سقط جنین خارج کردن جنین قبل از زمان زایمان است به نحوی که جنین زنده یا زنده از بدن خارج نشود. بنابراین، صرف اخراج حاملگی از شکم زن، سقط زودرس محسوب نمی شود، بلکه این اخراج باید به گونه ای موجب از بین رفتن حاملگی شود که توانایی ادامه حیات را نداشته باشد و موجب مرگ جنین شود. سقط جنین می تواند توسط خود مادر، شوهرش یا شخص دیگری انجام شود.

بر اساس قوانین جزایی، سقط جنین با شرایط ذکر شده جرم محسوب می شود که در ادامه به توضیح ارکان قانونی این جرم می پردازیم.

اما در برخی شرایط خاص، قانون اجازه سقط جنین را داده است. از جمله مواردی که مادر مبتلا به بیماری خطرناکی است به گونه ای که حاملگی منجر به مرگ او می شود و یا در مواردی که جنین دارای نقص عضوی است به گونه ای که پس از تولد زنده نمی ماند یا شرایط بسیار سختی برای آن وجود دارد. زندگی

ارکان جرم سقط جنین عمدی
سقط جنین مانند سایر جرایم عمدی دارای عناصری از جمله: عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی است

عنصر قانونی جرم سقط جنین
عنصر قانونی جرم به معنای جرم انگاری عمل مجرمانه در قانون است. مواد 622، 623 و 624 قانون مجازات اسلامی به جرم سقط جنین و مجازات قانونی آن می پردازد. این مواد عنصر قانونی جرم سقط جنین هستند.

ماده 622 می گوید: هرکس عالماً و عمداً با ضرب و شتم یا آزار زن حامله موجب سقط جنین شود، حسب مورد علاوه بر پرداخت مال یا قصاص به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.

عنصر مادی جرم سقط جنین
منظور از رکن مادی جرم، ظهور و بروز رفتار مجرمانه در عالم واقع و خارج است که در مورد جرم سقط جنین عبارت است از:

وجود جنین یا زن باردار
هر فعل یا ترک فعلی که منجر به از دست دادن حمل شود
از آنجایی که جرم سقط جنین یکی از جرایم است، یعنی تحقق جرم مقید به ایجاد نتیجه است، برای تحقق این جرم، وجود جنین و حاملگی زن شرط است. بنابراین اگر بعد از سقط مشخص شود که زن حامله نیست یا به اشتباه تصور شود که زن باردار است و سقط جنین با مصرف دارو یا تعرض به زن باردار انجام شود، این عمل جرم محسوب نمی شود. سقط جنین اما خسارت وارده به مادر قابل پیگیری قضایی است.

اگر بر اثر جنایت یا جراحتی که بر زن وارد شده چیزی از زن بیفتد که تشخیص انسانی بودن آن برای کارشناسان مشکل باشد باز در این صورت جرم سقط جنین محقق نمی شود ولی به دلیل آسیبی که به مادر وارد شده، زندگی اوست و باید مجازات شود.

از سوی دیگر، طبق ماده ۱۲۲ قانون مجازات اسلامی، سقط جنین حتی اگر منجر به ارتکاب جرم نشود، می تواند جرم سقط جنین محسوب شود و به همین دلیل مجازات شود. زیرا طبق ماده 122 هر گاه رفتار مرتکب مستقیماً با ارتکاب جرم ارتباط داشته باشد ولی وقوع جرم به جهات مادی که مرتکب از آن بی اطلاع بوده غیرممکن باشد، اقدام در حکم شروع به جرم است. جرم.

عنصر معنوی جرم سقط جنین
منظور از عنصر معنوی، قصد مجرمانه و سوء نیت مجرم است که طبق ماده 122 م. سقط جنین باید با علم و عمد انجام شود.

بنابراین در تحقق جرم سقط جنین توسط مرتکب باید به وجود این دو مورد توجه شود:

1- مرتکب از باردار بودن زن آگاه بوده و با علم به این رفتار مرتکب می شود، بنابراین در صورتی که مرتکب از حامله بودن زن آگاه نباشد، جرم سقط جنین عمدی محقق نمی شود.

2- مورد دوم این است که مرتکب علاوه بر اینکه عمداً سقط جنین را انجام می دهد، باید به دنبال ایجاد نتیجه مجرمانه یعنی سقط جنین نیز باشد. مثلاً عملی که در اثر سهل انگاری منجر به سقط جنین شود، جرم سقط جنین عمدی محسوب نمی شود.

وکیل لوات در تهران

۲ بازديد

 


وکیل لوات در تهران
بهترین وکیل جنایی لوات و تحفخیه
لوات و تفخیض از جمله اصلاحات عربی است که برای برخی رفتارها در نظر گرفته شده و مربوط به روابط نامشروع و رفتارهای جنسی است که در شرع مقدس اسلام بسیار زشت و ناپسند شمرده شده و مجازات بسیار شدیدی برای آنها در نظر گرفته شده است. در این مقاله ابتدا تعریفی از جرم لواط و تخخیز شرعی و قانونی ارائه شده سپس توضیحاتی در خصوص معرفی وکیل لواط در تهران و تخخیز ارائه شده است.

تعریف جرم
با توجه به اینکه قوانین جمهوری اسلامی ایران به ویژه قوانین جزایی بر اساس قوانین شرع و فقه اسلامی تدوین شده است، جرم ادای مالیات از جمله جرایمی است که تعریف و مجازات آن برگرفته از احکام و قوانین اسلامی است و قانونگذار ملزم به رعایت شرایط و قوانین آن است. است. جرم قانون از جرایم محدود است، جرایم محدود به جرایمی گفته می شود که کمیت و کیفیت مجازات آن در شرع مقدس تعیین شده است و هیچکس نمی تواند آن را تغییر دهد و مجازات آن باید دقیقاً طبق دستورات شرعی اجرا شود. .

در آیات قرآن و روایات فراوان از زشتی لوات صحبت شده و عذاب سخت دنیوی و اخروی برای آن تعیین شده است. جماع از نوع لوات از نظر شرع به معنای آمیزش بین مرد و مرد است. در ایران این رابطه نوعی انحراف جنسی تلقی می شود که باعث آسیب به فرد، جامعه و خانواده می شود.

لوات از نظر لغوی به معنای آمیزش و صمیمیت بین دو مرد است. از نظر حقوقی رابطه جنسی بین دو مرد مقعدی است. در اصطلاح عامیانه به این رفتار همجنس گرایی می گویند. مرتکب فعل لوات را مفعول یا لوات مفتوح و به شخصی که لوات بر او انجام می شود مفعول می گویند. مجازات این جرم برای فاعل و فاعل عاقل و بالغ اعدام است.

این رفتار در برخی جوامع دیگر جرم محسوب می شود، اما برخی جوامع غربی این نوع رابطه و گرایش را به رسمیت می شناسند و ازدواج مردان را به صورت قانونی ثبت و حمایت می کنند.

این رابطه می تواند با رضایت طرفین انجام شود یا با خشونت و اکراه از طرف یک طرف و عدم رضایت طرف دیگر، یعنی مرد یا پسری به مرد یا پسر دیگری تجاوز کند.

در اصطلاح عامیانه به مردی که با پسری همبستر می شود پسر می گویند. قبح و کیفر این عمل بیش از موارد دیگر است.

مجازات جرم کراهت و زنا
در قانون مجازات اسلامی دو جرم لوات و تفخیز مطرح شده و مجازات آنها بیان شده است. در ماده ۲۳۳ قانون مجازات اسلامی در تعریف جرم زنا آمده است که: زنا عبارت است از نفوذ اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه در مقعد مرد.

ماده 234 نیز مجازات این جنایت را به این صورت مقرر می دارد: مجازات مرتکب یعنی مرتکب این عمل در صورتی که با خشونت یا اکراه یا داشتن شرایط اسب باشد، مرگ است. در غیر این صورت اگر اسب نباشد 100 ضربه شلاق است. ولی حد قانون برای شی ء، یعنی کسی که بر او حکم می شود، در هر حال (حضور یا عدم احسان) اجراست.

در تبصره اول این ماده آمده است که اگر مفعول غیر مسلمان و مفعول مسلمان باشد، فاعل اجرا می شود. و در تبصره دوم این ماده احسان به این صورت تعریف شده است که احسان به این معناست که مرد دارای همسر دائمی و بالغ است و در عین حال که بالغ و عاقل است با همان زن در حال جماع بوده است. بلوغ در گذشته و امکان آمیزش جنسی در هر زمان که بخواهد. با زن هم همینطور باشد.

در ماده بعدی یعنی ماده 235 قانون مجازات اسلامی در تعریف جرم محارم آمده است: محارم عبارت است از قرار دادن اندام تناسلی مرد بین ران یا صندلی مرد دیگری و در تبصره این ماده. ذکر شده است که دخول کمتر از ختنه در حکم محارم است. است.

در ماده 236 ق.م.ا مجازات جرم تجاوز به عنف به این صورت بیان شده است: در تجاوز به عنف برای مرتکب و مجنی علیه حد صد ضربه شلاق در نظر گرفته شده و در این مجازات بین زندانی و غیر زندانی و رابطه با تجاوز جنسی و عدم خشونت وجود ندارد. در تبصره این ماده آمده است که اگر مفعول غیر مسلمان و مفعول مسلمان باشد حد فاعل اعدام است.

وکیل ماده ۴۷۷ و ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری

۲ بازديد

 


وکیل ماده ۴۷۷ و ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری
در ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری در زمینه مواردی که درخواست اعاده دادرسی مورد قبول محاکم دادگستری قرار می گیرد توضیح داده شده است.

در این ماده آمده است که درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام و آراء صادره در محکومیت قطعی دادگاه ها اعم از اینکه حکم به مرحله اجرا رسیده باشد یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می شود:

1- در صورتی که شخص به قتل محکوم شده باشد و بعد از صدور حکم زنده بودن مقتول ثابت شود.

2- در مواردی که چندین نفر به ارتکاب جرم محکوم شوند و جرم به گونه ای باشد که بیش از یک مرتکب برای آن جرم در نظر گرفته نشود.

3- موردی که شخصی به ارتکاب جرمی محکوم شود و شخص دیگری نیز به ارتکاب همان جرم از سوی مقام قضایی محکوم شود، به نحوی که از تعارض و مغایرت مقررات، بی گناهی یکی از محکومان ثابت شود. از دو حکم

4- در مورد شخصی که متهم به جرمی و برای آن جرم باشد، دادگاه برای متهم احکام متفاوتی صادر می کند.

5- در صورتی که در دادگاه صالح ثابت شود که اسنادی که مبنای صدور رأی بوده است جعلی بوده یا شهادت شهود خلاف واقع بوده است.

6- پس از صدور رأی قطعی از سوی دادگاه، واقعه یا واقعه جدیدی رخ دهد یا ظهور کند یا دلایل جدیدی ارائه شود که بی گناهی یا عدم تقصیر متهم را ثابت کند.

7- در صورتی که مشخص شود عمل ارتکابی متهم جرم نبوده و یا مشخص شود که مجازات مقرر از مجازات قانونی آن عمل بیشتر است.

در این موارد بر اساس قانون 474 قانون آیین دادرسی کیفری، محکوم علیه یا وکیل وی می توانند درخواست خود را برای اعاده رسیدگی به رای صادره از دادگاه به مرجع صالح قضایی تسلیم کنند.

ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری
موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری نیز موضوع اعاده دادرسی است. بر اساس این ماده، در صورتی که رئیس قوه قضائیه رأی قطعی هر یک از مراجع قضایی کشور را خلاف شرع بداند، پرونده برای رسیدگی در شعب ویژه به دیوان عالی کشور ارسال می شود. از سوی رئیس مرجع رسیدگی مجدد به پرونده جهت رسیدگی مجدد و صدور رأی مقتضی در آن پرونده تعیین شده است. این مقاله همچنین دارای 3 یادداشت است.

لازم به ذکر است که اگرچه این ماده در قانون آیین دادرسی کیفری آمده است، اما اختصاص به دعاوی کیفری ندارد و طبق تبصره 1 این ماده، درخواست استرداد آراء قطعی مراجع قضایی اعم از دعاوی حقوقی و کیفری است. دعاوی حقوقی و همچنین موضوع این مقاله. شامل کلیه احکام و تصمیمات دیوان عالی کشور، سازمان قضایی نیروهای مسلح، دادگاه های بدوی و تجدیدنظر، دادگاه ها و شوراهای حل اختلاف می باشد.

بخشنامه اجرایی ماده 477 نیز در 11 ماده و 2 تبصره در سال 1398 به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و لازم الاجرا شد. بر اساس ماده 1 این بخشنامه رسیدگی به تصمیمات قطعی در اجرای اصل 477 و تشخیص خلاف شرع و جلوگیری از اجرای آن از اختیارات رئیس قوه قضائیه است. صحبت شده است

بنابراین، طبق ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری، رئیس قوه قضائیه در آرای قطعی صادره از مراجع قانونی و کیفری به دلیل خلاف شرع صلاحیت استرداد دادرسی را دارد. در واقع این ماده علاوه بر موارد اعاده دادرسی مذکور در سایر قوانین مانند ماده 474، نوع خاصی از اعاده دادرسی را بیان می کند که صرفاً توسط رئیس قوه قضائیه و در مورد خاص مجاز است.

با توجه به اینکه اعاده دادرسی در ماده 477 منحصر به رئیس قوه قضائیه است، متقاضیان اعمال این ماده باید به نحوی درخواست خود را با مراجعه مستقیم به رئیس دستگاه و یا مراجعه به وی ابلاغ کنند. به مراجع مذکور در تبصره 3 ماده. 477 که می توانند درخواست را به رئیس اداره ارائه کنند.

متقاضی اعاده دادرسی به استناد این ماده توجه داشته باشد که موضوع این ماده مربوط به آرای قطعی است که از نظر رئیس مرجع مغایر با شرع بن تشخیص داده شده است. بنابراین ادعای خلاف قانون در این مورد کافی نیست.

وکیل ماده 474 و 477 قانون آیین دادرسی کیفری
از آنجایی که مواد 474 و 477 قانون آیین دادرسی کیفری در مورد درخواست اعاده دادرسی به مراجع قضایی است، اشخاصی که به نحوی در دعاوی حقوقی یا کیفری متهم و محکوم می شوند و به حق خود معتقدند.
آنها به دلایلی مفقود شده اند و رأی صادره از سوی دادگاه خلاف شرع و عدالت نیست، با وجود این مواد قانونی می توانند در صورت وجود شرایط مندرج در قانون، حضوری یا وکیل خود تقاضای اعاده دادرسی کنند.

وکیل سوء استفاده از سفید امضاء

۴ بازديد

 


وکیل سوء استفاده از سفید امضاء

برای بیان اهمیت وجود وکیل متخصص در دعاوی چک امضا و خیانت در امانت، ابتدا لازم است در خصوص سفید امضا و نحوه سوء استفاده از آن توضیحاتی ارائه شود.
اصطلاح سفید امضا در مواردی به کار می رود که برگه سفید یا چک بدون نوشته ای بر اساس توافق و رضایت طرفین مهر و امضای یکی از طرفین می آید در حالی که قرار است بعداً نوشته یا چیزی روی آن نوشته شود.

در این صورت اگر نوشته یا محتوا مغایر با توافق طرفین باشد، این اقدام سوء استفاده از سفید امضا را از نظر قانون مجازات اسلامی جرم دانسته و از مصادیق خیانت در امانت تلقی می شود. .

در ماده 673 قانون مجازات اسلامی آمده است: هر کس از سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده یا به هر نحوی که به دست آورده سوء استفاده کند به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.

امضای سفید در واقع یک سند ناقص است که امضا می شود و بین طرفین این سند توافق می شود که پس از امضای مطالب لازم در آن نوشته شود، بنابراین در این صورت ممکن است دو اتفاق بیفتد:

1- متن مورد نظر بر اساس توافق قبلی طرفین در سند درج شود در این صورت اشکالی ندارد.

2- متن و محتوای مغایر با قرارداد قبلی در سند قید شده و این رفتار به قصد وارد کردن خسارت به امضاء کننده سند صورت می گیرد که در این صورت از اعتماد امضاء کننده سند سوء استفاده شده است. در حق امانت او خیانت شده است، بنابراین می تواند برای احقاق حق خود به مراجع قضایی مراجعه و به تعقیب مجرم بپردازد.

یکی از مصادیق جرم، سوء استفاده از سفید امضا در روابط کارگر و کارفرما است به گونه ای که در بدو کار، برگه سفید امضا از کارگر دریافت می شود و در آینده بر اساس آن، کارگر. حقوق قانونی از او سلب می شود.

لازم به ذکر است پرکردن برگه سفید امضا یا برگه مهر سفید توسط شخص دیگری با اطلاعات نادرست به تنهایی خیانت به امانت برگ سفید امضا محسوب نمی شود، بلکه باید از این برگه برای احراز عنوان سوء استفاده استفاده کرد.

مجازات جرم سوء استفاده از امضای سفید
طبق مفاد ماده 673 قانون مجازات اسلامی که بیان داشت: مجازات جرم سوء استفاده از سفید امضا حبس از 1 تا 3 سال است و این مجازات در شرایط خاصی قابل تعلیق و تخفیف است.

بنابراین اهمیت وجود وکیل متخصص برای مرتکبین جرم سوء استفاده از سفید امضا در این موارد بیشتر آشکار می شود، زیرا وکیل مجرب در صورت متهم شدن به این موضوع می تواند با دفاعیات مناسب، تخفیف مجازات موکل خود را داشته باشد. جرم. حتی بی گناهی متهم را ثابت کند.

همچنین در ماده 674 ق.م آمده است که اگر کسی مال منقول یا غیرمنقول یا نوشته هایی از قبیل برگ چک و قبض و امثال آن مانند رهن، اجاره، امانت، وکالت یا هر کار دیگری را با اجرت یا بدون اجرت داده باشد. فرض بر این است که این اموال و نوشته‌ها برگردانده می‌شوند یا برای هدف خاصی استفاده می‌شوند، اما اگر شخصی که این اموال و نوشته‌ها را داشته، این اقلام را پس ندهد یا برای هدف خاصی از آن‌ها استفاده نکند، از آنها استفاده می‌شود. ضرر مالک یا در صورتی که متصرف قانونی استفاده، تملیک، تلف یا تلف کند به حبس از 6 ماه تا 3 سال به عنوان خیانت در امانت محکوم خواهد شد.

نقش وکیل سوء استفاده از سفید امضا در تعقیب پرونده
برای افرادی که متضرر از این جرم هستند و قصد شکایت و اثبات آن در مراجع قضایی را دارند، توصیه می شود در اولین گام با وکیل متخصص خیانت در امانت یا وکیل دعوی سفید امضا مراجعه و پس از توضیح ماجرا، ادله ارائه شود. و اسناد خود را در اختیار وی قرار دهد تا مراحل شکایت و پیگیری پرونده از طریق وکیل متخصص انجام شود.

در روند رسیدگی به پرونده و بررسی ادله، ارجاع موضوع به کارشناس به اثبات سوء استفاده کمک می کند، هرچند اگر مفاد سند با فاصله کمی از امضا به سند اضافه می شد، اثبات آن مشکل می شود. .

یکی دیگر از دلایلی که به اثبات این جرم کمک می کند، داشتن شاهد و شهادت در دادگاه است. به طور کلی وکیل می تواند به قربانیان این جرم راهنمایی های لازم را برای اثبات جرم بدهد.

بهترین وکیل آدم ربایی

۳ بازديد

 


بهترین وکیل آدم ربایی
با توجه به اهمیت موضوع آدم ربایی در دعاوی کیفری و شرایط خاصی که این گونه دعاوی دارند، افرادی که به نحوی درگیر این نوع دعاوی هستند باید توجه داشته باشند که بدون حضور وکیل کیفری متخصص و مجرب در این زمینه نمی توانند اقدام کنند. با روند رسیدگی به پرونده. به درستی عبور کند قبل از بیان اینکه بهترین وکیل آدم ربایی چه نوع وکیلی است و چه ویژگی هایی دارد، ابتدا توضیحی در مورد جرم آدم ربایی ارائه می شود:

جرم آدم ربایی
برخی افراد برای رسیدن به اهداف و مقاصد مشروع و نامشروع خود افراد دیگر را دزدی یا پنهان می کنند و از این کار به عنوان ابزاری برای وادار کردن دیگران به انجام کاری استفاده می کنند، اهدافی مانند: انتقام گرفتن، گرفتن پول زیاد مجبور به انجام کاری. این رفتار در قانون مجازات اسلامی آدم ربایی نامیده شده و جرم انگاری شده و مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است.
جرم آدم ربایی به صورت ساده و مشدد تعریف می شود. آدم ربایی ساده به افراد ربوده شده اطلاق می شود که حداقل 15 سال سن داشته باشند (ماده 621 ق.م) و آدم ربایی تشدید به ربودن نوزاد (ماده 631 ق.م) یا مخفی کردن مرده (ماده 635 ق.م). الف) مرتبط است.

ماده 621 قانون مجازات اسلامی در تعریف جرم آدم ربایی می گوید: هرکس به قصد مطالبه مالی یا مال یا به قصد انتقام جویی یا به هر منظور دیگر به خشونت (اجبار) تهدید کند. ، حیله یا به هر نحو دیگر شخص یا شخص دیگری برای اختفا یا اختفا در صورتی که مقتول (ربوده شده) کمتر از 15 سال سن داشته باشد یا آدم ربایی توسط وسایل نقلیه یا وسایل نقلیه انجام شده باشد به حبس از 5 تا 15 سال محکوم خواهد شد. مقتول از نظر جسمی یا اخلاقی آسیب ببیند، مرتکب به حداکثر مجازات محکوم می شود و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم می شود.

بر اساس تبصره این ماده مجازات جرم آدم ربایی از 3 تا 5 سال حبس است.

ربودن نوزاد نیز از مصادیق آدم ربایی محسوب می شود که در ماده 631 قانون مجازات اسلامی برای این رفتار مجرمانه از 6 ماه تا سه سال حبس تعیین شده است. اگر معلوم شود نوزاد ربوده شده مرده است، مرتکب به جزای نقدی محکوم می شود.

ویژگی های جرم آدم ربایی
از جمله ویژگی های جرم آدم ربایی این است که:

آدم ربایی جرم آنی است، یعنی به محض ربوده شدن، جرم محقق می شود و ادامه رفتار شرط وقوع جرم نیست.
آدم ربایی جرم مطلق نیست، بلکه با وقوع نتیجه (سلب آزادی فرد ربوده شده) گره خورده است.
آدم ربایی یکی از جرایم غیرقابل بخشش است به این معنی که در صورت بخشودگی قربانی، مجرم دوباره مجازات می شود.
مجازات جرم آدم ربایی قابل تعویق یا تعلیق نیست.
ارکان جرم آدم ربایی
عنصر مادی:
طبق ماده 621 قانون مجازات اسلامی، عنصر مادی و رفتار مجرمانه در جرم آدم ربایی، آدم ربایی است. این ترتیبی است که در آن یک آدم ربا از زور، تهدید یا ترفند برای انتقال یک فرد از مکانی به مکان دیگر بدون رضایت او استفاده می کند. این مراحل توسط شخص به گونه ای انجام می شود که مجنی اراده ای از خود ندارد. عدم رضایت مجنی علیه شرط لازم وقوع این جرم است و جرم بدون آن محقق نمی شود.

عنصر معنوی:
عنصر معنوی به معنای قصد فعل مجرمانه است. آدم ربایی یک جرم عمدی است، بنابراین مرتکب باید بدون رضایت او قصد ربودن یک فرد زنده را داشته باشد.

در ارتکاب این جرم، مرتکب باید به موضوع جرم (انسان بودن) و وصف آن (زنده بودن قربانی) و در ارتکاب جرم به عدم رضایت مجنی علیه علم داشته باشد. قربانی از طرف مرتکب شرط نیست.

انگیزه مجرم در عنصر روانی این جرم مؤثر نیست، هرچند وجود انگیزه شرافتمندانه می تواند مجازات را کاهش دهد.

عنصر حقوقی:
رکن قانونی جرم ماده قانونی است که این رفتار را جرم اعلام کرده و در مورد آدم ربایی رکن قانونی آن ماده 621 قانون مجازات اسلامی است.

شرایط ارتکاب جرم آدم ربایی
مهمترین شرط در تحقق آدم ربایی عدم رضایت متهم است زیرا در صورت رضایت وی چنین جرمی محقق نمی شود.
در تحقق جرم آدم ربایی انتقال مجنی علیه از محلی به محل دیگر شرط است وگرنه جرم محقق نمی شود.
در این جرم نظارت و همکاری مجرم در ارتکاب جرم شرط نیست و مرتکب می تواند به وسیله دیگری مرتکب این جرم شود.
آدم ربایی یک جرم عمدی است، بنابراین مرتکب باید قصد آدم ربایی داشته باشد.